Ankara Kazan’da elektrik battaniye nedeniyle çıkan yangında bir ev zarar gördü. Yangın, Satıkadın Mahallesi Öztürk Caddesindeki Sanatkarlar Sitesi B Blok 1 numaralı dairede akşam geç saatte meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın 1. katında yaşayan Ahmet Yaprak eve yeni taşındığı için henüz doğalgazı açtıramadığından elektrikli battaniye ile uyudu. Bir süre sonra battaniyenin tellerinden çıtırtı seslerinin gelmesi üzerine battaniyenin yandığını görünce fişini çekti. Battaniyeyi salona bırakarak tekrar yattı. Battaniyenin yeniden alev almasıyla evdeki dumanı fark eden vatandaş, komşularından yardım istedi.

Apartman kısa sürede yoğun duman içinde kalması üzerine apartman sakinleri korku ve panik içinde yangın merdiveninden dışarı çıktı. Haber verilmesinin ardından olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangında dumandan etkilenenlere olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edildi. Dumanın dağılmasının ardından da bina sakinleri evlerine döndüler. Nişanlı olduğu ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ev sahibi Ahmet Yaprak’ın bir iş yerinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve 2 hafta kadar önce taşındığı bildirildi.

Apartman sakinleri binanın kısa sürede yoğun bir duman içinde kaldığını, evlere kadar giren duman nedeniyle ancak yangın merdiveninden çıkarak kendilerini dışarı attıklarını söylediler.