Ankara Ortadoğu İşitme Engelliler Spor Kulübü Eğitim Derneği (ORTİED) Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak’ı ziyaret eden İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bilgili, işitme engellilerin sportif sorunlarının giderileceğini bildirdi.

Bilgili, ziyarette yaptığı açıklamada, işitme engellilerin sıkıntılarının en kısa zamanda sonuçlanması için elbirliği ve gönül birliği ile hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Çünkü ülkemizde yapılacak olan Samsun’daki 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın fiyasko ile sonuçlanmaması için özveri içinde çok hızlı radikal kararlar alınması şart. Bu olimpiyatlarda yüzümüz ak, başımız dik bir şekilde dünyaya duruşumuzu göstermek zorundayız. Bu süreçte bir takım çıkar ve menfaat gruplarının ayak oyunlarına meydan vermeden Spor Bakanlığımız konuya hassasiyetle eğilmelidir” dedi.

Bilgili, ORSİED Başkanı Özkaynak’ın kulüp çalışmalarında örnek hizmetler sergilediğini belirterek, “Hem sportif alt yapıda hem idari ve eğitimde, ayrıca işitme engellilerin meslek edinme projelerine katkılarını ve çalışmalarını hayranlıkla takip ediyorum. Tüm kulüplerimizin ORTİED Spor Kulübü gibi el açan değil, el vererek üreten ve kendi ayakları üzerinde duran bir işletme mantığı ile hareket etmesi çok önemlidir” diye konuştu.

Bilgili, federasyonla ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Federasyonumuz olağanüstü kongre kararı almış olup, başkan adaylarının mükerrer imza çıkması sonucunda tahkim kurulundan görüş alınmak suretiyle seçim iptal edildi. 21 Aralık’ta yapılması gereken seçimlerle ilgili yeni süreci tekrar atanacak olan kayyum yönetecektir.”

“FEDERASYONUMUZUN YANINDAYIZ”

Özkaynak ise, her zaman federasyonun yanında olduklarını ve desteklediğini bildirerek, “Sayın Faruk Bilgili Bey’in camiamız ve bizler hakkındaki güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel değerlendirme toplantısının camiamız adına son derece verimli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette Sivas İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Epik ve Dünya Sağırlar Federasyonu Yönetin Kurulu üyesi Hasan Dikyuva da bulundu.