Gölbaşı Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara yönelik bir eğlence programı düzenledi.

Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda 29 Mayıs Devlet Hastanesi uzmanları verdiği seminerle katılımcıları bilgilendirirken, programda çeşitli animasyon gösterileri, eğlenceler ve dans gösterileri yer aldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay yaptığı konuşmada, engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Gölbaşı Belediyesi’nin engelli vatandaşların hizmetinde olduğunu belirten Duruay şunları söyledi:

“Gölbaşı Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın daima hizmetinde olmaya mecbur olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ben bizzat kendim, Fatih Duruay olarak hep yanınızdayım, olmaya da devam edeceğim. Engelli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz için Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi’nde Engelliler Derneği kurduk. Yeterli olmadığını biliyoruz ancak imkanlar doğrultusunda da iyileştirme çalışmaları yapacağız. Hepimiz bir engelli adayıyız bilinci ile hareket ediyor, Gölbaşı Belediyesi olarak çalışmalarımızı o yönde sürdürüyoruz. Yalnızca özel günlerde değil, sürekli engelli vatandaşlarımızla bir arada olmaya gayret ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”

Başkan Duruay’ın konuşmasının ardından program, yerel sanatçı Ekrem Kara’nın konseri ile devam etti. Palyaçoların bulunduğu şölende animasyon gösterileri de ilgi ile izlendi. Şölenin ardından program ikramlarla son buldu.

Başkan Duruay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Gölbaşı Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Hayallerimi Gerçekleştirir misin?” programına da katılarak, engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu seğmen gösterilerini ilgi ile izledi.