Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından düğünlerde silah ve havai fişek atılmasına yönelik yeni yaptırımlara yönelik bir toplantı düzenlendi.

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer idaresinde gerçekleştirilen toplantıya Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Murat Kuyucu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin ve 22 mahallenin muhtarları katıldı. İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Murat Kuyucu tarafından ’Düğün Evi Yas Evi Olmasın’ adı altında ’izinsiz silah atışı’ ve bunun kanunen yaptırımları ile ilgili çalışma sunumu gerçekleştirildikten sonra muhtarlarla birlikte istişare de bulunuldu. Muhtarlarla işbirliği içerisinde, kendilerinin kanaat önderliği yapmaları ve örnek olmaları gerektiği bildirildi.

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer düğünlerde silah ve havai fişek atılması konusunda yaptırım uygulanacağını ve bu konuda da güvenlik güçleri ile birlikte çalışma içinde olacaklarını vurgulayarak, “Muhtarlarımızın öncülüğünde onların yardımıyla birlikte mahallelerde silah atılması kesinlikle önleyeceğiz. Bu hususta gerekirse güvenlik güçlerimizin de desteğini alıp silah atılmasının önüne geçmiş olacağız. Yine düğünlerde atılan havai fişeklerin de belli bir saat sınırı koyarak gece 23:00’den önce uzman kişiler tarafından uygun noktalarda atılması yönünde bir karar aldık" dedi.

Kaymakam Esmer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yine kaymakamlığımız bünyesinde düğünlerde yasak olan silah atılmasına ilgili çalışmaları mahallelerde yer alan kültür merkezlerinde halka sunularak bilgilendirme yapılacak. Bunun akabinde ise düğün ve benzeri organizasyonların bulunduğu yerlere belediye ekipleri tarafından silah atılmaması yönünde afişler asılacaktır” . Esmer, Gölbaşı’nda bundan sonra düğünlerde atılacak silaha karşılık ciddi derecede yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.