Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen “Gönülden Nağmeler” etkinliği, Yenimahallelilere musiki dolu bir akşam yaşattı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu kulakların pasını sildi. Türk Sanat Müziği’nin en güzel örneklerinin sunulduğu konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ile sanat müziğine yıllarını adamış TRT sanatçısı Ahmet Melik ve çok sayıda sanat müziği tutkunu katıldı. Şef Necmettin Akben yönetimindeki Türk Müziği sanatçıları Suat Kılıç, Meltem Seyfelioğlu, Zerrin Naycı, Turgut Karadeniz, Neşe Dursun Saraç ve Nilgün Kabacı, seslendirdikleri eserlerle salonu dolduranlara unutamayacakları bir akşam yaşattı. Gecede sanatçılardan Suat Kılıç da ayrı bir heyecan yaşadı. Konserde kendisini ilk defa dinlemeye gelen kızı için “Telefonda Sen” eserini seslendiren Kılıç’ın heyecanına salonu dolduranlar da ortak oldu. Konserin kapanışını Atatürk’ün sevdiği eserlerden “Yanık Ömer” ile yapan sanatçılar, uzun süre ayakta alkışlandı.

“KULAKLARIMIZIN PASI SİLİNDİ”

Konser sonrası sanatçıları tek tek kutlayan Başkan Yaşar, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’ni gelecek kuşaklara aktarmanın önemine vurgu yaparak, “Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği eğitir, öğretir, dinlendirir. Bu akşam da kulaklarımızın pası silindi. Orkestranın o güzel müziği hala kulaklarımızda çınlıyor. Biz, kültürümüzün bir parçası olan bu müziği gelecek kuşaklara aktarmak için bu salonları yaptık. Yenimahalle’yi kültür-sanatın merkezi yapmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından salonu dolduran seyirciler, “En büyük başkan, bizim başkan” sloganları attı.