Çankaya Belediyesi Togan Özliyen ve Martı Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören minikler, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının verdiği eğitimlerle eğlenerek müzik aletlerini öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çankaya Belediyesi gündüz bakımevlerindeki minikleri müzik aletleriyle tanıştırıyor. Müzik aletlerini tanıtan müzisyenleri izleyen Togan Özliyen ve Martı Gündüz Bakımevlerinde eğitim alan çocuklar eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Çizgi film müzikleriyle eğitim

Miniklere orkestralarda çalınan klasik müzik enstrümanlarını tanıtarak nasıl kullanıldıklarını anlatan sanatçılar, çaldıkları bestelerle de çocukların neşeli vakit geçirmelerini sağladı. Keman, viyola, viyolonsel, kontrbas ve piyano gibi müzik aletlerinin anlatımı sırasında eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, çalınan çizgi film müziklerine de hep birlikte eşlik etti.

Ağaç yaşken eğilir

Çocukların, klasik müzik enstrümanlarını yakından görmelerini ve çıkardıkları sesleri duymalarını sağlayarak erken yaşta müziğe ve müzik aletlerine karşı önemli bir yakınlaşma sağlayan sosyal sorumluluk projesi, Çankaya Belediyesinin diğer gündüz bakımevlerinde de devam edecek.