Papa Francesco’nun "Türkiye-Ermenistan sınırı keşke açılsa" ifadelerine yanıt veren Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Alpay Gürel, "Ermenistan, Azerbaycan vatandaşlarına tazminat ödemediği sürece, Türkiye’nin sınırları Ermenistan’a açılmayacaktır" dedi.

Türkiye’ye üç günlük ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco’nun "Benim asıl kalbimde olan, Türkiye-Ermeni sınırının açılması. Keşke o sınır açılsa, o kadar güzel bir şey olur ki" ifadelerini kullanması üzerine basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genelbaşkan Vekili Alpay Gürel şöyle dedi:

"Sayın Papa Francesco’nun ülkemizi ziyaretinden memnun olduk, ancak Papa Francesco şunu bilmelidir ki, çağrı yapılması gereken yer Ankara değil Erivan’dır. Ermenistan, Türkiye’nin doğu sınırlarını tanımadığı, Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ bölgesini ve diğer vilayetlerini boşaltarak, Azerbaycan’da bu işgalden zarar gören Azerbaycan vatandaşlarına tazminat ödemediği sürece, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları Ermenistan’a açılmayacaktır. Ermeniler bu işgale son verdikleri taktirde, Türkiye’den iyi komşuluk bekleyebilirler. Aksini düşünmek veya sınırların açılmasını bu şartlarda müzakereye açmak Türk Gençliği’nde sert tepkiye neden olacaktır."