Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kısa film yarışması için kapılarını öğrencilere açtı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen “Gençlerimiz Üretiyor Türkiye Kazanıyor” projesi kapsamında pilot okul olarak seçilen Ankara Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi İletişim Bölümü’nden yaklaşık 100 öğrenci çekecekleri kısa film için Halk Ekmek Fabrikası’nı gezerek, üretimi yerinde görüp fotoğraf ile video çekimler yaptı. Üreten ve üretme potansiyeline sahip gençlerin üretime ve girişimciliğe teşvik edilmesinin amaçlandığı proje kapsamında elde ettikleri gözlem, izlenim ve bilgileri düzenlenecek kısa film yarışmasında kullanacak olan öğrenciler, fabrikada çekimin yanı sıra üretime ilişkin bilgiler de aldılar.

Hazırlayacakları kısa filmde bu görüntülere yer vereceklerini söyleyen İletişim Bölümü öğrencisi gençler, Halk Ekmek Fabrikası’nın proje ve kısa film için çok uygun bir yer olduğunu belirterek, çekimler sırasında temel besin maddesi olan ekmeğin de ne kadar sağlıklı bir ortamda üretildiğini görmekten çok mutlu ve memnun kaldıklarını söylediler. Çekim sonrası Ankara Halk Ekmek Fabrikası yemekhanesinde ağırlanan öğrencilere ayrıca fabrikanın yeni üretimi “Halk Çerez” de ikram edildi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, bu film çalışmasının öğrencilerin hem girişimciliği öğrenip hem de takım ruhu ile sosyalleşmelerine fayda sağlanacağını kaydederek, projeye ilişkin kısa bilgi verdi.