“Ne olursan ol gel” çağrısıyla adını bütün dünyaya duyuran Hz. Mevlana Hakk’a yürüyüşünün 741’inci yılında, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı bir programla anıldı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programda Başkan Ak’ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Eğitimci ve İlahiyatçı Osman Kayaer ile çok sayıda öğrenci de hazır bulundu. Keçiören Belediyesi, Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan “Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesi kapsamında düzenlenen anma programı Kur’an tilaveti ile başladı. Programda, Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu’nu oluşturan küçük öğrencilerinin verdiği ilahi konseri ve Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin yaptığı Semazen gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Hz. Mevlana’nın 741’inci vuslat yılını kutladıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Dün Şeb-i Arus gecesiydi. Şeb-i Arus kavuşma anlamına geliyor. Hz. Mevlana Mevla’sına kavuştuğu geceye Şeb-i Arus derdi. Mevlana sadece Türkiye’de değil, dünyada tüm Müslümanlar tarafından tanınıyor. İslam’ı, vahdeti, tevhidi anlamaya çalışan insanlar dün Konya’da Şeb-i Arus gecesinde bir araya geldiler. Ben de Konya’daydım. Tevhit anlayışıyla İslam’ı kavrayan Mevlana, gerçek bir Müslüman ve bir peygamber aşığıdır” diye konuştu.

“Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesine çok önem verdiklerini belirten Kaymakam Dirim ise, “Tarihimizde iz bırakmış, hayatımıza derin etkiler yapmış önemli değerlerimizi siz gençlerimize tanıtmak istiyoruz. Mevlana Hz. Peygamberin izinde Müslümanlığı anlamış, sevgiyi ve İslam’ı en güzel şekilde insanlara anlatmış, ölümünü de vuslat olarak nitelendirmiştir” dedi.

Hz. Mevlana hakkında öğrencilere bilgiler veren Osman Kayaer ise, “Bugün 800 yıldır yaşayan bir değerden bahsediyoruz. Bazı insanlar Mevlana gibi yüz yıllardır yaşıyorlar. Mevlana’yı Mevlana yapan Kuran’ı Kerim’in yolundan gitmesidir. Mesnevi eserinde 2 bin 500 ayet yer alıyor. Siz gençlerimizin bugünlerini iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bunun için de Kur’an ve Peygamber’in yolundan gitmeniz gerekiyor” mesajını verdi.