İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), 49. Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda birliğin 2015 yılına ait tahmini gelir-gider bütçesinin yanı sıra birliğe üye olmak isteyen belediyelerin üyelik talepleri de görüşülerek karara bağlandı.

Birlik Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında Sürmeli Otel’de gerçekleşen toplantıya, birliğe üye belediye başkanlarının katılımı yoğun oldu. CHP Grup Başkanvekili Levet Gök ve CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın da katıldığı toplantıda Başkan Yaşar, üyelere gündem maddeleri hakkında bilgiler verdi. Belediyelerin yaşadığı sıkıntılara değinen Yaşar, “Belediyelerin gelirlerinde önemli ölçüde azalmalar varken giderler aynı kalıyor ve belediyelerin yatırım yapma imkanı azalıyor. Bu birliğin en önemli kuruluş nedeni, paylaşmak, birliğe üye belediyelere destek olmak ve onları ayakta tutmaktır. Birlik olarak küçük belediyelere her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlara verdiğiniz sözleri yerine getirebilmeniz için sizlerin önünü açacağız. Eğitim seminerleriyle belediye personellerini daha donanımlı hale getirmeye devam edeceğiz. Beraberce millete hizmet için yılmadan koşturacağız” dedi.

Belde belediyelerinin kapanması ile orta ölçekli belediyelerin iş yükünün ağır bir hale geldiğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, “Neyse ki küçük ve orta ölçekli belediyelere her türlü desteği veren İABB gibi son derece ciddi bir birlik ve bu birliğin başında da Yenimahalle’yi hizmetlerle donatmış, Ankara halkının büyük bir teveccüh gösterdiği Fethi Yaşar kardeşimiz var” diye konuştu.

“DÜNYA YEREL YÖNETİMLERİN ELİNDE”

Birliğe üye 2’inci büyük belediye olan Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, kısa bir konuşma yaparak üyelere seslendi. Yaşar’ın birlik başkanı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ataç, kaynakların doğru kullanılmasının ve yenilenebilir enerjinin önemine vurgu yaptı. Tepebaşı’nda AB’den hibe alan çevreci projelerden bahseden Ataç, “Birbirimizi tanımamız, paylaşımlarda bulunmamız çok önemli. Artık dünya yerel yönetimlerin elinde. Yerelde güçlü olamayan bir ülk, hiçbir alanda başarı elde edemez. Biz de Tepebaşı Belediyesi olarak her zaman Fethi Başkan’ın yanındayız ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

CHP Milletvekili Doğan Şafak ise, kalkınmanın yerelden başladığını ifade ederek, tüm yerel yöneticilere önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

2015 BÜTÇESİ 1 MİLYON 920 BİN TL

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste İABB’nin 2015 tahmini gelir ve gider bütçesi 1 milyon 920 bin 550 TL olarak belirlendi. Birliğe yeni üyelik taleplerinin de görüşüldüğü toplantıda Bolu Mengen Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Han Belediyesi, Eskişehir Mahmudiye Belediyesi, Konya Tuzlukçu Belediyesi, Niğde Yıldıztepe Belediyesi, Niğde Yeşilgölcük Belediyesi, Malatya Hekimhan Belediyesi ve Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi’nin talepleri oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca meclis, birlik tüzüğünün bazı maddelerinde yapılan değişiklikleri de oylayarak karara bağladı.