Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nde olduğu gibi İABB’de de görevli personelin haklarına sahip çıkarak Tüm Yerel Sen ile toplu sözleşme imzaladı.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak imzaladığı toplu sözleşme ile çalışan memurların iş hakkını güvence altına alan ve çalışma şartlarını iyileştiren Yaşar, aynı zamanda memurların aylık gelirlerine de ciddi bir katkı sağladı. Toplu sözleşme imza törenine Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, İABB Birlik Müdürü Salim Çoruk ve çok sayıda şube yöneticisi katıldı.

İABB Başkanı olarak kurum çalışanlarına ilk kez toplu sözleşme yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Tüm Yerel-Sen Sendikası’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Yaşar, “Bugün çalışanlara hak kazanımı sağlayan bu sözleşmeyi beraber imzaladık. Toplu sözleşmenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Yerel Sen, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetin değerlerine inanan bir sendikamızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu rejime sahip çıkan bir siyasetçi olarak, sizlerle sözleşme imzalamaktan onur duydum” dedi.

Sendika hakkında bilgi veren ve emekten yana bakışı dolayısıyla çalışanlar adına Başkan Yaşar’a teşekkürlerini sunan Koç ise, “Bugün Tüm Yerel Sen için önemli bir gündür. Çalışanlar adına sözleşmenin mutluluğunu yaşıyorum. Emek mücadelesini doğru zeminde yapmak gerekiyor. Bizler buradayız yani doğru yerdeyiz. Sendikal alanda yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.