Mamak Belediyesi ile kardeş belediye olan Mardin’in Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Akgül ve Demir karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere belediye çalışmaları ve yatırımları hakkında Başkan Akgül’den bilgi alan Demir, Yeşilli’de yürütülen çalışmalar hakkında da Akgül’e bilgi verdi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in ziyaretinden son derece memnun kaldığını dile getiren Akgül, “Kardeş belediye olarak fikir alışverişinde bulunduk. Mamak potansiyel olarak Türkiye’deki birçok ilden daha büyük bir ilçe. İlçemizde yaşadığımız sorunlar ve bu sorunlar karşısında ürettiğimiz çözümler hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. İmzaladığımız kardeşlik protokolü çerçevesinde neler yapacağımızı konuştuk” dedi.

Akgül’ü Mardin’e davet eden Başkan Demir ise, “Tarihi dokusu, kültürü, misafirperverliği ile Mardin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin başta gelen ilidir. En kısa zamanda sizi Mardin’de ağırlamaktan onur duyarız” diye konuştu.

İmzalanan protokol çerçevesinde her iki belediye sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği yapacak. Protokoller çerçevesinde her iki belediye arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek.