Bir grup Kazanlı öğrenci ilçedeki Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret ederek burada eğitim gören engelli arkadaşlarıyla buluştular.

Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okuldaki dezavantajlı öğrenciler için başlattığı ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Artık ben de varım” projesini yürüten ve kendilerine Umutlu Gençlik adını verdikleri öğrenciler öğretmenleriyle birlikte rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek engelli arkadaşlarına meyve suyu ve kek ikram ederek çeşitli hediyeler verdiler.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde zihinsel engelli ve öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla sohbet eden öğrenciler ziyaret sonrası duydukları memnuniyetleri dile getirerek “Bu anlamlı ziyaretle hem biz mutlu olduk hem de onlar. Bundan sonra da sık sık ziyaretlerine geleceğiz” dediler.

Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan proje öğretmeni Seçil Sarıkaya Erdoğmuş

öğrencilerin engelli arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirdiklerini dile getirerek, “Tabi merhamet eğitimi çok önemli, vicdan eğitimi çok önemli. Bunları anlatarak gençliğe kazandıramayız ancak bu tarz organizasyonlarla yaşamalarını sağlayabiliriz. Artık ben de varım diyerek okulumuzda başlattığımız proje kapsamında huzurevi ziyaretleri de yapacağız” diye konuştu.