Ürdün’deki “Türkiye Günleri” etkinliklerinde stand açan Keçiören Belediyesi, halk oyunları gösterileri, ebru, minyatür ve hat sergileri ile etkinliklere ayrı bir renk kattı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Günleri” kapsamında başkent Amman’da Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Türk kültürü, sanatı ve mutfağından güzel örneklerin sunulduğu etkinliğe Ürdünlüler, diplomatik misyon temsilcileri ve Amman’da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası Türk Gastronomi Dernekleri Platformu kurucusu Vasfi Pakman’in önderliğinde hazırlanan yöresel yemekler Ürdünlülerin beğenisine sunuldu. Etkinlikte Keçiören Belediyesi halk oyunları ekibi de, Türkiye’nin farklı bölgelerinin zenginliğini yansıtan gösterileri ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Keçiören Belediyesi ayrıca, Kral Hüseyin Kültür Merkezi’nde açtığı stand ile KEÇMEK öğretmenleri tarafından üretilen ebru, minyatür ve hat sanatı eserlerini de sergiledi.

"Türkiye Günleri" etkinlikleri kapsamında tarihi Osmanlı döneminden kalma tren ile tarihi Hicaz demiryolunda bir seyahat de gerçekleştirilirken, Amman İstasyonu’ndan başlayan yolculuk şehrin dışındaki Giza İstasyonu’nda son buldu. Giza İstasyonu’nda Keçiören Belediyesi halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı.