Çevre konusundaki duyarlılığı ve hassasiyeti ile herkesin takdirini kazanan Keçiören Belediyesi geri dönüşüme büyük destek veriyor.

Keçiören Belediyesi; çevre kirliliğinin önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve bitkisel yağların toplanması amacıyla atık toplama kutularını her yere yerleştirmeye devam ediyor. Bu kutular sayesinde doğal kaynaklar korunacak, enerji tasarrufu sağlanacak, atık miktarı azalacak, geri dönüşüme büyük katkı sağlanacak.

Geri Dönüşüm Projesi ile ayrıca temiz çevre bilinci de kazandırılacak. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak geri dönüşümün öneminin altını özenle çizerek şunları kaydetti; “Geri dönüşümde amaç; lüzumsuz kaynak kullanılmasını engellemek, atığın kaynağında ayrıştırılması sonucu çöp yığınlarından kurtulmaktır. Demir, çelik, bakır, elektronik atıklar, kağıt, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşüm yoluyla kazanılması doğal kaynakların korunmasını sağlayacak ve çeşitli ülkelerden ithal edilen hurda malzemelerine ödenen döviz miktarını düşürerek ekonomimize katkı sağlayacak. Ağaçlarımız kesilmekten kurtulacak. Ülkemizin ekonomisine her türlü katkı koymayı Belediye olarak biz görev addediyoruz. Dolayısıyla Keçiörenlileri, geri dönüşüme katkıda bulunarak ekonomiye de katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Ayrıca Ak, geri dönüşümün herkesin katkıda bulunacağı bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu da özellikle belirtti. “Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi”ne de destek veren Keçiören Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinde üstlendiği aktif rol ile herkesin beğenisini topluyor.

Geri Dönüşüm Projesi ile ambalaj atıklarını toplamak için ilçe geneline 16000 iç mekan, 400 dış mekan atık toplama kutusu yerleştirildi.

Şu ana kadar bu sayede toplamda 100.375 ton ambalaj kağıdı, 2.193 kg pil, 73.142 kg bitkisel yağ toplandı. Keçiören Belediyesi tarafından oluşturulan Atık Danışma Merkezi ise 359 10 27 numaralı telefonla 08:00 -18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.