Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi öğrencileri, Keçiören Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Kimsesizler Yurdu’nda kalan 90 yaşlıyı ziyaret etti.

Keçiören Kalaba Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yaşar Ceyhan, Rehberlik Öğretmeni Emine Karaman, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ümmü Çetin ve beraberindeki 10/F sınıfı öğrencilerinden oluşan bir grup, Keçiören Belediyesi Kimsesizler Yurdu’nda kalan 90 yaşlıyı ziyaret etti. Öğretmenlerinde destek verdiği yaşlılara yardım kampanyası çerçevesinde öğrenciler kendi aralarında topladıkları harçlıklarla aldıkları çeşitli hediyeleri Huzurevinde kalan yaşlılara verdiler. Ziyarette yaşlıların tek tek elini öpen öğrenciler dede ve ninelerle uzun uzun sohbet ettiler. Sohbette, yaşlılar kendilerine öğrencilerin merak ettiği konuları cevapladılar. Bu arada öğrencilere çeşitli anılarını anlatan yaşlılar, hayat boyu lazım olacak konular hakkında nasihatlerde bulundular. Kendilerine yapılan bu ziyaretten oldukça memnun olan yaşlılar, öğrenciler tarafından unutulmadıkları için teşekkür ettiler. Ziyarette bazı yaşlılar duygulu anlar yaşadılar.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Rehberlik Öğretmeni Emine Karaman, “Öğrencilerimiz tarafından yaşlıları ziyaret için talep geldi. Bu talep üzerine kampanya başlatıp, yaşlıları ziyaret ettik. Bu tür sosyal etkinliklerin öğrenciler tarafından istenmesi ve bu konuda duyarlılık sahibi olmaları öğretmenler olarak bizleri sevindirmektedir. Öğrencilerin yaşlı ve muhtaç olan kişileri hatırlamaları, geçmişlerine sahip çıkmaları, yardımlaşma ve dayanışma gibi istekleri gelecek için çok büyük önem taşımaktadır. Bu ziyarete destek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okul olarak bu tür kampanyalarımız devam edecektir. Geleneksel hale gelen bu ziyaretler, önümüzdeki dönemlerde de çığ gibi büyüyecektir” dedi.