Çocuklara yeteneklerini keşfetme, geliştirme ve kendini ifade etme imkanı sunan Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ile birlikte “Minik Ressamlarımızı Arıyoruz” etkinliği düzenledi.

Keçiören sınırları içerisinde bulunan ilköğretim okullarındaki 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinden resim yeteneği olan minikler, öğretmenleri tarafından “Minik Ressamlarımızı Arıyoruz” sınavına yönlendirildi. 111 öğrenci 5 grup halinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan elemelere katıldı. Küçük ressam adaylarının büyük bir heyecanla çizdiği resimler jüri üyeleri Prof.Dr. Hülya Bölükoğlu, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Balamir ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Bilge Aliusta tarafından değerlendirilecek. Eleme sınavı sonucunda resme üstün yeteneği olan çocuklar belirlenerek bir yıl boyunca atölye çalışmaları eğitimi verilecek.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Resim ve sanat alanında üstün yetenekleri olan çocuklarımızı belirleyip, farklı atölye çalışmaları sayesinde yeteneklerini geliştirebilmeleri amacıyla bu etkinliği düzenledik. Biz de Keçiören Belediyesi olarak üstün yetenekli çocuklarımızın keşfedilmesi ve onların yeteneklerinin geliştirilmesi yolunda üstümüze düşeni yapmaya ve eğitim almalarını sağlamaya özen gösteriyoruz” dedi.