Keçiören Belediyesi’nin 2009 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi “Çevre Çiçekleri Hareketi” büyüyor. Beşinci yılına giren Çevre Çiçekleri Hareketi projesinde, çevre eğitimi alarak “Çevre Müfettişi” olan öğrenci sayısı 60 bine ulaştı.

Keçiörenli çocuklardan oluşan en büyük çevre hareketi tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Proje kapsamında her yıl yaklaşık 15 bin ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisine çevre ve geri dönüşüm konulu eğitim veriliyor ve sergilenen tiyatro gösterisiyle eğitim görsel olarak destekleniyor. Eğitim sonrası “Fahri Çevre Müfettişi” ilan edilen öğrencilere eğitim konularının işlendiği bir “Çevre Müfettişi El Kitabı” verilirken, araçlara yapıştırılmak üzere hazırlanan “Bu araçtan dışarıya çöp atılmaz” etiketleri de dağıtılıyor. Eğitim ve tiyatro programının devamında öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve çalışmaların sürekliliğini sağlamak amacı ile “Çevre ve Geri Dönüşüm” konulu resim, afiş ve fotoğraf yarışması düzenleniyor.

BİNLERCE ÇOCUK ÇEVRE MÜFETTİŞİ YETİŞTİRİLDİ

2009 yılında başlattıkları Çevre Çiçekleri Hareketi’ni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürüttüklerini hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Çocuklarımızın küçük yaşta çevre bilinci edinmesini, Keçiören, Ankara ve Türkiye için çevresine duyarlı bir nesil yetiştirmeyi istiyoruz. Keçiören’de ilköğretim çağındaki dördüncü sınıf öğrencilerine eğitim veriyoruz ve bu öğrencilerimizi Çevre Müfettişi yapıyoruz. Çevreye 7’den 70’e herkesin sahip çıkması gerekiyor, ama bizim çocuklarımız bir müfettiş edasıyla etraflarında olanları kontrol edip çevreyi kirleten insanları uyarıyorlar. Keçiören’de başlattığımız bu güzel hareket, Çevre ve Milli Eğitim Bakanlıklarının yürüttüğü bir proje sayesinde bütün Türkiye’ye yayıldı” dedi. Başkan Ak, Türkiye’nin geleceği olan çocukların çevreye ilgi ve duyarlılığının gelecek açısından umut verici olduğunu ifade ederek “Birlikte hareket ettiğimiz zaman çevremizin çok daha güzel olacağına, sokaklarımızın, mahallelerimizin, parklarımızın, bahçelerimizin çiçek açacağına inanıyorum. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir” mesajını verdi.