Toplumsal sorunlara çözüm üretmek ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla kurulan Keçiören Belediyesi Gönüllü Akademisi örnek bir uygulamaya daha imza attı. Akademiye üye gönüllüler evsiz ve yardıma muhtaç insanlara sıcak çorba ikram ettiler.

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla takdir kazanan Keçiören Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren Gönüllü Akademisi’ne üye Keçiörenliler, AŞTİ’deki kimsesizler, yardıma muhtaçlar ve evsizler için bir araya geldiler. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” ahlakını ar edinen gönüllüler, çoğu zaman görmezden gelinen bu yardıma muhtaç insanlara sıcak bir tas çorba ikramıyla “Yalnız değilsiniz” dediler. Soğuk bir kış gecesinde kimsesizlerin gönüllerini ısıtan bu ikramın örnek olması temennisinde bulunan gönüllüler, bütün vatandaşlara imkanlarını benzer yardım girişimleriyle zor durumdaki insanlarla paylaşmaları çağrısında bulundular.

ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR

Gönüllü Akademisi’nin üye sayısının 500 olduğunu, ancak bu sayının artmasını, hatta tüm bireylerin birer gönüllü olmasını dilediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gönüllülerimizin sorumlulukları da görev alanları da büyük… Bizler acıların ve kaygıların paylaşıldıkça azalacağını, yardımlaşma ve dayanışma ile güçlüklerin aşılacağını, toplumun birliktelikle büyüyeceğini biliyor, bu anlayışta olanları Gönüllü Akademisi’ne bekliyoruz” mesajını verdi.

2011 yılının Aralık ayında hizmete başlayan Gönüllü Akademisi, genç, yaşlı ve çocuk her kesimden insana verdiği eğitimlerin rehberliğinde toplumsal farkındalık oluşturup, dayanışma duygusunu geliştirerek sivil toplum kuruluşlarına destek veriyor. Profesyonel gönüllülerin yetiştirilmesi için eğitim ve uygulama çalışmaları yapan akademi, Ankara’da bulunan 14 üniversite ile ortaklaşa “Topluma Hizmet Dersleri”ni organize ediyor, eğitim verdiği gönüllüleri Ankara’da ve Keçiören’de bulunan sivil toplum örgütlerine de yönlendiriyor. Keçiören’de yaşayan maddi durumu yetersiz ailelere yönelik “Kardeş Aile Projesi”ni uygulamaya koymaya hazırlanan akademi, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara da imza atıyor. Akademi ayrıca Emekliler Platformu ile işbirliği yaparak, gönüllü olmak isteyen emeklileri Keçiören Belediyesi’nin sosyal faaliyet gösterdiği alanlara yönlendiriyor.