Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, eski Bakan Kürşad Tüzmen’i ağırladı.

“Tarım ve Dış Ticaret” konulu panelin konuşmacısı olarak Ziraat Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Tüzmen, öğrencilere bürokrat ve Siyasi hayatı boyunca elde ettiği tecrübelerini aktardı. Dekan Prof.Dr. Ahmet Çolak’ın daveti üzerine gerçekleşen panele 300’ün üzerinde öğrenci katıldı. Dünya Çocuk ve Gençlik Hareketi Başkanı Ercan Akpınar’ında katıldığı etkinlikte Tüzmen öğrenci ve Hocalardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Konuşmasında ihracat ve dış ticaret ile bilgiler aktaran Tüzmen, Türkiye’de tarımın ancak ürünsel bazda markalaşarak ihracatı artırabileceklerini söyledi. Tarım ürünlerinin kendi aralarında tanıtım grupları kurarak Dünya piyasasına çıktıklarını ve böylece ihracat rakamlarının arttığını açıkladı.

Türkiye’de siyaset ve ekonomi denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Kürşad Tüzmen’i ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Çolak, Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin Dünya ile entegre olarak başarıya koşabileceklerini ülke tarımını kalkındırabileceklerini söyledi.