Mamak Belediyesi Çocuk Meclisi, çekişmeli bir seçim sonrası yeni dönem başkanını seçti.

Mamak Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısında yapılan seçimde 29 Ekim İlköğretim Okulu öğrencisi Hazal Öykü Hoca, 10. dönem meclis başkanı seçildi. Birçok adayın yarıştığı başkanlık seçimi öncesi öğrenciler kendilerini tanıtarak, okullarında yaptıkları çalışmaları anlattı. Adaylar, okulları ve Mamak ile ilgili projelerini hayata geçirmek için iddialı olduklarını belirtti.

Çocuk Meclisi ile Mamak’ta öğrencilerin sesini daha gür duyuracaklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çocukların aldıkları kararlara ve onların projelerine öncelik tanıyacağız. Onların yapacakları çalışmalarda hem fikren hem de çalışmalarımızla yanlarında olacağız. Mamak’ın geleceğinde çocuklar da söz sahibi” dedi.

Akgül, Çocuk Meclisi üyelerinin geçmiş dönemlerde başarılı kararlar aldıklarını ve birçok başarıya da imza attıklarını belirtti.

ÇOCUK MECLİSİ BELEDİYE MECLİSİ’NE ÖNERGE SUNACAK

Açık oylamayla gerçekleşen seçimde mevcut üye sayısının 3’te 2’si kadar oy alan üye de komisyon başkanı oldu. Her komisyon iki başkan yardımcısı ve yedi üyeden oluşuyor. Çocuk Meclisi Meclis Başkanı, 1 vekil, 2 yardımcı, 5 kişilik başkanlık divanı ve komisyonlardan oluşuyor. Ayda bir defa toplantı yapıp kararlar alacak çocuklar, önemli gün, haftalar ve gündem dışı konulara dair kararlar alacak. Komisyonların oluşturulmasının ardından üyeler, çevrelerinde, sınıflarında ve mahallelerinde kendi komisyonlarına ilişkin çalışmalar yapıp, önerge olarak Meclis’e sunacak. 3’te 2’lik oy çokluğuyla kabul edilen kararlar Mamak Belediye Meclisi’ne gönderilecek. Çocuk Meclisi’nin aldığı kararlar Mamak Belediye Meclisi’nde görüşülerek, Belediye Meclisi’nce onay verilen kararlar uygulamaya konacak.