Mamak Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Cumhuriyet Bayramı Tekvando Şampiyonası’nda başarılı derecelere imza atarak Mamak’ın göğsünü kabarttı.

29-31 Ekim tarihlerinde Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda bayanlar, erkekler ve genel klasman olmak üzere üç kategoride gerçekleşen müsabakalarda Mamak Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Takımı bayanlarda dört birincilik ve bir üçüncülükle altın ve bronz madalyaya uzanırken, erkeklerde ise iki birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük elde etti. Mamak’ta spora verdikleri desteği her geçen gün arttırdıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sporun her dalında başarıdan başarıya koşuyoruz. Takımlarımız voleyboldan haltere, tekvandodan boksa her branşta madalya kazanarak göğsümüzü kabartıyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“MAMAK’I ULUSLARARASI ARENADA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Toplam 7 kulübün yarıştığı müsabakada bayanlarda 44 kg’da Edanur Yalnız, 33 kg’da Maria Koç, 51 kg’da Tuğçe Zararsız ve 37 kg’da Şahinur Zararsız birinci olurken, 41 kg’da Gökçe Elif Karabenli üçüncü oldu. Erkeklerde de 33 kg’da Yiğit Elvan Yalçın, 51 kg’da Mert Mustafa Kıvrak birinci, 49 kg’da Hüseyin Taşdüzer, 37 kg’da Ömer Aksoy ikinci ve 45 kg’da Osman Duman, 41 kg’da Mustafa Atıcı ile 33 kg’da Hasan Yakut üçüncü oldu.

Şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını belirten Antrenör Sezai Yalçın, madalya için sporcularına güvendiğini söyledi. Yalçın, “Başkanımızın vermiş olduğu destekle bizlerde başarı elde ediyoruz. Aldığımız kupalarımız, kulüp yönetimimizin de altyapıya büyük önem verdiğini gösteriyor. Takım olarak Mamak’ı uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.