Emlak ve işyerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin 2014 yılına ait 2. taksiti ödeme süresi 30 Kasım Salı günü sona eriyor.

Belediye, emlak, ilan ve reklam ile iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin 2’inci taksitleri için hatırlatma yaptı. Vatandaşların bir cezai işlemle ve yoğunlukla karşılaşmaması için ödemelerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yoğunluğu önlemek amacıyla cumartesi ve pazar günleri veznelerimizi açık tutuyoruz. Mükellefimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ortam hazırlanmıştır. Vatandaşlarımız vergilerini zamanında ödesin ki cezalı duruma düşmesin. Yatırılan her kuruş ilçemize hizmet olarak geri dönecektir” dedi.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birinci, Kasım ayında da ikinci taksit ödemeleri gerçekleşen emlak vergisi ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisi 30 Kasım’da sona eriyor. Mamaklı mükellefler, vergilerini Mamak Belediye Başkanlığı içinde hizmet veren vezneler ya da Mamak Kültür Merkezi, Kutludüğün ve Lalahan’da bulunan veznelerle Halkbank veznelerine ödeyebilecek.

Belediye vatandaşlara online ödeme kolaylığı da sağlıyor. Mükellefler www.mamak.bel.tr adresinden e-belediye sistemini kullanarak vergilerini kolaylıkla yatırabilecek. Online hizmetten faydalanacak vatandaşlar, e-belediye sisteminin borç sorgulama bölümünde sicil numaralarını girerek kredi kartıyla borçlarını yatırabilecek. Emlak vergisi ödemeleri 210374 numaralı posta çeki numarasından, işyerlerine ait çevre ve temizlik vergisi ödemeleri de 526891 numaralı posta çeki numarasından gerçekleştirilecek. Mamak Belediyesi, yoğunluğu önlemek adına Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00 ve 16.00 saatleri arası vezneleri açık tutacak.