Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a vuslatının 741’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus törenine, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Hüseyin Boran, meclis üyeleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve Yenimahalleliler katıldı. Şeb-i Arus Gecesi’nde Mevlana, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualarla yad edildi.

Mevlana’nın Sevgiliye Kavuşma Gecesi’nin 741’inci yılında ilçe halkı ile bir arada bulunmaktan onur duyduğunu belirten Yaşar, “Mevlana sadece bireysel kurtuluşu değil birlik ve beraberliği, kardeşliği, karşılıklı hoşgörüyü öğretilerinin temeline koymuştur. Bugün hâla başta İslam Dünyası olmak üzere tüm dünyada yaşanan acılar, savaşlar, sen, ben kavgası, hoşgörüsüzlük devam etmektedir. Ne mutlu ki Hazreti Mevlana bize nasip olmuştur. İslam’ı bugün Ortadoğu’da Müslüman kanı akıtan, kafa kesenler ile özdeş sananlara karşı Mevlana’mız var. İslam’ı, yobazlık, gericilik, şiddet dini olarak sunmak isteyenlere Mevlana ile savunma yapabiliyoruz” dedi.

DÜNYA HALKLARININ HOŞGÖRÜYE İHTİYACI VAR

Şeb-i Arus gecelerinin sadece Mevlana’yı anma programları değil Mevlana’yı anlama programları haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Yaşar, “Hoşgörü, tüm sorunların bertaraf edilmesi için tüm halkların ihtiyaç duymaları gereken yegâne hissiyattır. Bu hissiyatı en iyi kavramış, anlatmış ve bu uğurda da ömrünü vakfetmiş olan Mevlana’yı anma geceleri yalnızca onu anmaya değil onu anlamaya hizmet etmelidir” diye konuştu.

NAZIM HİKMET İLAHİLERLE İNLEDİ

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen program, konuşmaların ardından musiki konseriyle devam etti. Program, Kocatepe Camisi İmam Hatibi İsmail Coşar’ın kasideleri, Mevlevi sema ayini ve 2010 Türkiye Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Hafız Ali Tel’in Kur’an tilavetiyle sona erdi.