Kahramankazan’da anaokulu öğrencileri yıl sonu mezuniyet şenliğinde düzenledikleri geri dönüşüm defilesiyle çevre kirliliğine dikkat çektiler.

Kahramankazan’ın ilk müstakil anaokulunun bahçesinde yapılan yıl sonu şenliklerinde öğrenciler ve öğretmenleri bütün bir yılın stres ve yorgunluğunu üzerilerinden atma fırsatı buldular. Çeşitli eğlencelerin düzenlendiği mezuniyet şenliğinin en ilgi çeken bölümü ise çocukların geri dönüşüm defilesi oldu. Evlerdeki atık malzemelerden aileleriyle birlikte yaptıkları birbirinden ilginç ve rengarenk kıyafetlerle okul bahçesinde podyuma çıkan öğrenciler mankenlere taş çıkarttı. Defile sonrası bütün öğrenciler katılım belgesiyle ödüllendirildi. Çöp poşetleri ve CD’lerden etekler, hakim ve itfaiye kıyafetleri, pet şişelerden itfaiye hortumu, karton kutulardan oyuncaklar, yumurta kolilerinden ejderha kostümü izleyicilerin beğenisine sunulan kostümlerden bazılarıydı.

Geri dönüşüme dikkat çekmek için düzenlenen defile izleyicilerden de büyük alkış aldı. Gösterilerini ilk kez seyirci önünde sergileyen miniklerin heyecanı yüzlerinden okundu. Oyunlarında küçük aksaklıklar yaşansa da öğretmenleri hemen onların imdadına yetişti. Şenlikte yer alan ilizyon ve akordiyon gösterisiyle balon şovunu çocuklar ilgi ve hayranlıkla izledi. Macun, mısır ve pamuk şekerin de ikram edildiği programda çocuklar doyasıya eğlendi. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen veliler de cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf video çekmeyi ihmal etmedi. Mezuniyet töreninde ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Şenliğin son bölümünde öğretmenlerinin eşliğinde öğrenci andını okuyan çocuklar, "Anaokuluna elveda, ilkokula merhaba’’ diyerek keplerini havaya attı.

Öğretmenleri minik öğrencilerini mezun etmenin buruk sevincini yaşarken, onlar ilkokula gidecek olmanın heyecanını içindeydi. Okul öncesi eğitimin çocukların ruhsal ve sosyal gelişimine katkı sağladığına ve çocukları ilkokula hazırladığına dikkat çeken Okul Müdürü Fatma Taşyürek, velilerin kendilerine emanet ettiği çocukların en iyi şekilde hayata hazırlanmaları için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.