Alternatif eğitim projeleriyle adından söz ettiren Mamak Belediyesi’nin mobil anaokulu öğrencileri diplomalarını aldı. 160 öğrencinin mezun olduğu anaokulu öğrencilerine diplomalarını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi.

Dezavantajlı bölgeler için hazırlanan mobil anaokulu projesinin öğrencileri mezun oldu. Bu yıl 160 öğrencinin mezun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akgül “Okul öncesi eğitim son derece önemli. Çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyen minik öğrencilerimiz için mobil anaokulu ile eğitimi ayaklarına götürüyoruz. Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatı boyunca başarılar diliyorum” dedi.

Mamak Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde çeşitli imkansızlıklar nedeniyle okul öncesi eğitime katılamayan, 3-6 yaş gurubu minikler için özel olarak tasarladığı otobüs, miniklere hem eğlence hem de eğitim ulaştırıyor. Tam bir ana sınıfı şeklinde dizayn edilen mobil anaokulu içerisinde eğitim araç gereçleri, öğretici oyuncaklar ve birçok materyal bulunuyor. Haftanın 5 günü 8 mahalleye giden mobil anaokulundan bu yıl 200 minik faydalandı.