Gölbaşı Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan atıl ve kullanılmayan riskli yapı, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkım alanında geniş güvenlik önlemi alan zabıta ekipleri, herhangi bir olayın çıkmasını engellemek amacıyla yıkım alanında hazır bulundu. Görüntü kirliliğini önlemek ve harabe yapıyı ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen yıkım olaysız bir şekilde sona erdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay yaptığı açıklamada görüntü kirliliğine neden olan ve kaçak yapılarla ilgili mücadelenin devam edeceğini belirterek, “Ekiplerimiz risk oluşturan, tinerci ve madde bağımlılarına barınak olan yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun’un 39. maddesi gereğince işlem ve çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Daha modern bir Gölbaşı için birinci önceliğimiz olan kaçak yapılarla mücadele konusunda da hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Kaçak yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecek, atıl ve kullanılmayan yapıların ortadan kaldırılmasıyla görüntü kirliliği de engellenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Duruay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz ay meclis toplantımızda atıl ve kullanılmayan yapılar ile ilgili meclis kararı alındı. Ekiplerimiz bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Gölbaşı Belediyesi olarak riskli ve harabe binaların yıkımını sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemekle beraber, hem daha modern bir Gölbaşı oluşturacak hem de Ankara Evleri Projemizi hızla sürdürmüş olacağız. Bilindiği üzere Ankara Evleri Projemiz, ilçemizin yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapıyı önlemek için başlatılmış olup, 25 tip projeden oluşmakta. Çevre ve görüntü kirliğini de yok etmeyi amaçladığımız proje kapsamında, şartları uygun olup başvuruda bulunan her vatandaşımıza harçlarda indirim sağlayarak, 50 metrekareden 350 metrekareye kadar tek ve iki katlı olmak üzere tip projelerimiz sunulmakta.”