Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, resmi nikahsız olarak yaşayan 5 çifti törenle evlendirdi. Toplu nikah töreninde çiftlerin mutluluğuna çocukları da şahit oldu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yapılan saha çalışmaları ve hane ziyaretleri sırasında resmi nikahsız olarak yaşadıkları belirlenen 5 çift için nikah töreni düzenledi. Ekonomik imkansızlık ve sosyo-kültürel nedenlerden dolayı resmi nikahı bulunmayan 5 çift, vakıf uzmanlarının danışmanlığında evlilik birliğini gerçekleştirmeye adım attı.

Keçiören Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen nikah töreninde çiftler resmi nikaha kavuşmanın heyecanını yaşadı. Çiftlerin bu mutlu günlerine çocuklarının da tanıklık etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Mustafa Ak kıyarken, eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, Keçiören Sosyal Politikalar Bakanlığı Müfettişi Mehmet Konca ve Keçiören Müftüsü İhsan İlhan da nikah şahidi oldu. Çiftlere Allah’tan iki cihan saadeti dileyen Başkan Ak, “Keçiören Kaymakamım Nusret Dirim ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bu hayırlı çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Dirim ise, “Bir veya iki ayda düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz nikah törenimiz geleneksel hale geldi. Bu nikah törenine muhtarlarımızı özellikle çağırdık. Mahallelerinde bulunan resmi nikahsız çiftleri bize bildirsinler ki biz de evlendirelim. Keçiören Belediye Başkanıma bize verdiği destekler için teşekkür ederim” diye konuştu.

Nikah töreninin ardından davetliler için kokteyl verildi.