Türkiye’nin ilk ve tek projesi olan Pursaklar Belediyesi Nezaket Okullarında eğitim gören 600 öğrenci daha Nezaket Elçileri kervanına katıldı. Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yıl sonu etkinliği düzenleyen minikler performanslarıyla göz doldurdu.

Türkiye’nin ilk ve tek Nezaket Okulları, Pursaklar Belediyesi bünyesinde, geleceğin hanımefendileri ve beyefendilerini 6 yıldır yetiştirmeye devam ediyor. Adab-ı muaşeret eğitiminden arkadaş edinmeye, çevre bilincinden hayvan sevgisine, güzel konuşmadan beden temizliğine kadar yoğun ve eğlenceli bir eğitim dönemi geçiren yaklaşık 600 öğrenci okulların tatil olmasına günler kala yıl sonu etkinliği düzenledi. Bir yıl boyunca öğrendikleri teorik eğitimleri pratiğe aktaran öğrenciler, Radyocu Yusuf Erbaş’ın (Bysempatik) sunumuyla doyasıya eğlenip sahne performansı ile büyük alkış aldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetlinin izlediği Nezaket Okulu yıl sonu etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programda açış konuşması yapan Başkan Çetin öğrencileri belediyeye teslim eden, güvenen tüm ailelere teşekkür ederek, “Türkiye’nin nezaket elçilerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçen bütün öğretmenlerimizi, personelimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından performanslarını sergileyen minikler Türkiye’nin bütün yörelerine ait oyunları sahneleyip ilahi ve türküler okuyarak davetlilerden tam not aldı. Büyüklere taş çıkartan Nezaket Okulu öğrencileri, Kur’an tilaveti, arı rondu, zeybek oyunu, Kafkas gösterisi, şirinler sahneleri ile göz doldurdu. Bin kişilik salonu tıklım tıklım dolduran davetliler, çocuklara gösterilen fedakarlıktan dolayı Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti. Down Sendromu Nezaket Eğitim Merkezi öğrencileri de Başkan Çetin’i çiçeklerle uğurladı.