Mamak Belediyesi hizmet içi seminerlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgilendirildi.

Mamak Belediyesi hizmet binasında düzenlenen eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Kemal Olgun, personele mevzuatlar, kanun, tüzük, yönetmelikler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. Genel iş güvenliği kurallarının oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında sunum yapan Olgun, kazaların alınacak önlemlerle engellenebileceğine işaret etti. İşveren ve işçinin sorumluluklarını da anlatan Mustafa Kemal Olgun, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgi verdi. Eğitim, soru cevap kısmıyla sona erdi.

Belediye olarak dönem dönem bu tür eğitimlerin olacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çalışan personelimizin sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur" dedi. Akgül, işçilerden bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmelerini istedi.