Pursaklar Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlarını seçti.

Pursaklar Kent Konseyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi’nde (ÇASGEM) düzenlenen toplantıda Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlarını seçti. Toplantıya Pursaklar İlçe Milli Eğitimi Müdürü Adnan Gürbüz, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, Pursaklar Kent Konseyi Genel Sekreteri Akif Durmuş, ÇASGEM Müdürü İsmail Akgün, kent konseyi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

56 öğrencinin katılımıyla oluşturulan Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde “Tecrübeliler Meclisi” “Kadın Meclisi” ve “Gençlik Meclisi” oluşturuldu. Toplantıda öğretmenler ve öğrencilerin fikirlerini alan konsey yetkilileri, yaptıkları seçimlerle Gençlik Meclisi Başkanı, başkan yardımcısı, sekreter ve idare kurulunu seçti.

Toplantıda bir konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Kayaer, gençlerden beklentilerini anlatarak, “Yeni zihinler, yeni beyinler, yeniliğe her zaman açıktır. Gençler, Pursaklar’ın gidişine tesir etmelidir. Bu konuda proje geliştirmelidir. Araştırma yapmalıdır. Ders çalışmak isteyenler için ÇASGEM’deki kütüphaneden, Belediye Başkanlık Konağımızdaki Şehir Kitapları Kütüphanesinden ve Saray’daki halk kütüphanesinden faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.