Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen “Tiyatro Günü”nde 2 bin 500 öğrenci, “Kardelen Şehitleri Sarıkamış” ve “Gözlüklü Zıp Zıp Tavşan” tiyatrosunu izledi.

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro gününde öğrenciler tiyatronun keyfini çıkarttı. Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen "Gözlüklü Zıp Zıp Tavşan" oyunu minikleri bir hayli eğlendirdi. Masalsı bir orman konusunu işleyen "Gözlüklü Zıp Zıp Tavşan", yaramaz ve haşarı bir tilki olan Pato’nun ormanı karıştırmasıyla dikkat çekiyor. Doğanın korunması mesajının da verildiği tiyatroda müzik ve dans ile miniklerin eğlenmesi sağlanıyor.

Diğer bir tiyatro olan "Kardelen Şehitleri Sarıkamış" ise Saray Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’nde liseli öğrencileri için sergilendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatronun konusunu donduran soğuğa rağmen mücadele ederek şehit düşen Mehmetçiğin kahramanlık öyküsü oluşturuyor. Yüreklerindeki birçok özlemi vatan aşkıyla yaşayan ve birçoğu şehit olan Mehmetçiğin kahramanlık mücadelesi genç nesillere aktarıldı. Tek perde halinde yaklaşık 90 dakika süren tiyatro oyununda liseli öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı. 2 bin 500 öğrencinin izlediği tiyatrolar velilerden de takdir gördü. Çocukların eğlendiğini ve gençlerin tarih bilinci ile zaman geçirdiğini belirten veli ve öğretmenler Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti. Belediye bünyesinde açılan Tebessüm Sinemasının yanı sıra her yıl tiyatro günleri düzenleyen belediye ilçedeki kültür sanat faaliyetlerine devam edecek.