Pursaklar Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “Pursaklar Kitap Okuyor” projesi kapsamında 13 bin kişi, 22 bin kitap okuyup sınava girdi. Dereceye giren öğrenci, veli ve okullara ödüller verildi.

Pursaklar Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü el ele verip Pursaklar’ı ‘Okuyan Şehir’ haline getirdi. Geleneksel hale gelen Pursaklar Kitap Okuyor projesi kapsamında Pursaklar Belediyesi tarafından okullara 22 bin kitap hediye edildi. Türkçenin doğru kullanımını sağlamak ve halkı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen kitap okuma yarışmasına bu sene 13 bin kişi katılarak 22 bin kitap okudu. 3. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler, veliler ve halk kategorisinde gerçekleşen sınavda birbirinden değerli kitaplar satır satır okunup sınav yapıldı. 4 ay süren okumanın ardından 11 Mayıs’ta tüm okullarda aynı anda sınav yapılarak dereceye girenler belirlendi. İlkokul kategorisinde Azmi Ertuğrul İlkokulu Öğrencisi Yasin Uğur Uzgur, Ortaokul kategorisinde Feride Bekçi Ortaokulu’ndan Elif Güler, Lise kategorisinde Dede Korkut Anadolu Lisesi’nden Şaziyenur Çetinli birinci oldu. Veli kategorisinde ise Abdurrahim Karakoç Ortaokulu velilerinden Semra Zengin birinci oldu. Katılım oranında da Aşağı Peçenek İlkokulu birinci sırada yer aldı.

Dizüstü bilgisayar, tablet, dijital fotoğraf makinesi ve cep telefonundan oluşan ödüller ise Pursaklar Belediyesi Gençlik Akademisi yıl sonu etkinliğinde Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahiplerine verildi. Ödülleri veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Bu okuma yarışmalarını devam ettirip Pursaklar’ı daha üst sıralara taşıyacağız. Yarışmaya katılan ve katkı veren herkesi tebrik ediyorum” dedi. Ödül törenine Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.