Pursaklar Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Tebessüm Çarşısı, ilçedeki dar gelirli ailelere uzattığı yardım eli ile yüzleri güldürüyor.

İlçe genelinde dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Pursaklar Belediyesi Tebessüm Çarşısı, her yıl binlerce aileye gıda, kıyafet ve mobilya yardımı yapıyor. Müdürlük çalışanları “Bir tebessüm yeter” sloganı ile ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.

Tebessüm Çarşısı personeli Pursaklar’da araştırma yaparak ihtiyaç sahibi ailelerin haritasını çıkartıyor. Böylelikle her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşılarak gerekli yardımlar yapılıyor. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Tebessüm Çarşısı’ndaki faaliyetlerle ilgili “Yıllık 2 bin 500 aileye gıda yardımı, bin 500 kişiye de bayram hediyesi olarak kıyafet ve ayakkabı veriyoruz. Kurduğumuz işçi bankamız ile iş arayan hemşerilerimizi gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirerek iş sahibi yapıyoruz. İstiyoruz ki herkes Pursaklar’da tebessüm etsin” dedi.

Çarşı, başlattığı kampanyalar ile takdir toplamaya devam ediyor. Belediye tabipliği ile hastaları, yatalakları, ihtiyarları tespit edip, ihtiyaç sahibi yüzlerce hastaya hizmet sunuyor. “Mavi Kapak” kampanyası ile engellilere umut olup, tekerlekli sandalye hediye ediyor. Her yıl Ramazan ayında Çetin’in katılımıyla sünnet olan çocukları evlerinde ziyaret ederek her birine bisiklet hediye ediyor.