Pursaklar Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Okulu çocuklar için kapılarını açtı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği tekvando okulunda aynı zamanda adab-ı muaşeret eğitimi de veriliyor.

Pursaklar Belediyesi Tevfik İleri Kültür Merkezi Spor Tesisleri’nde çalışmalarını yürüten Tekvando Okulu’na çocuklar büyük ilgi gösterdi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği kursta antrenör Talha Demir gözetiminde spor faaliyetleri yürütülüyor. Çocuklara hem spor kurallarını hem de spor ahlakını öğreten Demir, “Başkanımızın büyük desteği ile bizler de çocuklara önce sporun ahlakını öğretiyoruz, sonra da sporu sevdiriyoruz. Onlar sporu seviyorlar ve gelecekte Pursaklar’dan yine önemli sporcular çıkacağına inanıyoruz” dedi.

"SPOR AYNI ZAMANDA SAĞLIKLI YAŞAMAKTIR”

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise, “Spor aynı zamanda sağlıklı yaşamaktır. Çocuklarımız ne kadar spor yaparlarsa o kadar sağlıklı yaşarlar. Boş vakitlerini bu alanlarda değerlendirerek ahlaklı birer sporcu olabilirler. Tekvando sporunun ayrı bir önemi vardır. Biz de belediye olarak spora olan desteğimizi sürdürüyoruz” diyerek sporun önemine dikkat çekti.