2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7’inci ve son ayağı Hitit Rallisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın verdiği start ile başladı.

İki gün sürecek Hitit Rallisi, bu sene verilen radikal bir kararla toprak zeminden asfalt zemine geçiş yaptı. Organizasyon 23 ulusal, 8 historic ve 7 mahalli kategoride olmak üzere 38 ekibin katımıyla, Ankara’nın kuzey bölgesini kapsayan etaplarda koşuluyor. Ralli 20.90 km’lik Keçiören, 10 km’lik Kazan ve 10.40 km’lik Çubuk etaplarının oluşturduğu üçgende yapılırken, nefes kesen yarış sporcuların etapları 3 kez geçmesiyle tamamlanacak.

RALLİ 8 YIL SONRA ANKARA’YA DÖNDÜ

Yarış öncesinde bir konuşma yapan Başkan Mustafa Ak, Hitit Rallisi’ne Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiğini belirterek “8 yıl sonra Ankara’ya dönen rallinin startını Keçiören’den veriyoruz. Yarışmacılarımız ülkemizin, bölgemizin, tarihimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Bu rallinin startının Keçiören’de verilmiş olması beni çok mutlu ediyor. Güzel bir yarışma olmasını, kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum” dedi. Sporcular ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ak, daha sonra Keçiören Belediyesi’nin önünde kurulan 1 no’lu ralli kapısından yarış startını Türk bayrağını sallayarak verdi.

Son ralli öncesinde Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı 103 puanla şampiyonanın lideri konumunda bulunurken, onu 87 puanla Tok Sport WRT’den Yağız Avcı ve 85 puanla yine Castrol Ford takımından Orhan Avcıoğlu takip ediyor. Rallide Subaru, Mitsubishi, Ford ve Fiat gibi marka araçların yanı sıra 1983 model bir Şahin de yarışıyor. Araçların üzerinde yarışa destek veren Keçiören Belediyesi’nin logosu yer alıyor.