Ankara Ticaret Odası (ATO)55. ATO 55 numaralı Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi’nin, Şaşmaz’da tır ve kamyonların park etmeleri ve trafik yükü oluşturmaları nedeniyle yaşadıkları sorunları ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’ye anlatması üzerine, çözüm önerisi Ankara Lojistik Üssü’nden geldi.

Ankara Lojistik Üssü’ndekurulubulunan Ankara Yurtiçi Nakliye Lojistik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Beyazkılıç, ATO yönetimi ile ATO Ulaştırma Koordinasyon Özel İhtisas Komisyonu ile 55. Meslek Komitesi’ni Kazan’a davet etti. 700 bin metrekarelik alanda kurulu bulunan Ankara Yurtiçi Nakliye Lojistik Merkezi’nin 4 binin üzerinde kamyonun rahatlıkla giriş çıkış yapabileceği bir merkez olduğunu ve modern koşullarda hizmet verebileceğini anlatan Beyazkılıç, “Şaşmaz konusunda yaşanan sorunların çözümü bizim merkezimizle mümkün” dedi.

KAMYONCUYA ÜCRETSİZ BANYO HİZMETİ

Şaşmaz’da bulunan kamyoncuların zor koşullar altında çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Beyazkılıç, “Bugün Şaşmaz’da vatandaşlar kamyon ve tırların park etmesinden, giriş çıkış yapmasından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. O bölgenin ağır vasıta trafiğinden arınması ve kamyoncularımızın da rahat etmesi için biz bu projeyi geliştirdik” dedi. Beyazkılıç, depo, antrepo, tır-kamyon park alanları ve destek birimlerinin organize olarak hizmet verdikleri Lojistik Merkezi’nde hayatları sürekli yollarda geçen uzun yol sürücülerinin ihtiyaçlarının da dikkate alındığını söyledi. Beyazkılıç, “Merkezimize gelen kamyoncumuz yeni iş almak için beklerken ücretsiz bir şekilde banyosunu yapıp dinlenerek, modern bir ortamda vakit geçirebilecek” diye konuştu.

LOJİSTİK TİCARETİN KALBİ

ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal da, ticarette lojistik sektörünün büyük önem taşıdığını belirterek, “Lojistik ticaretin kalbi durumundadır. Bugün ne üretirseniz üretin onu taşıyıp başka merkezlere ulaştıramadığınız sürece başarılı olamazsınız” dedi. Şanal, dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde sektörün önemine uygun şekilde lojistik köyler oluşturulduğunu ve taşımacılığın en ekonomik ve en konforlu şekilde yapılmasının sağlanmaya çalışıldığını kaydetti. Şanal, Ankara Yurtiçi Nakliye Lojistik Merkezi’nin Başkent’in önemli bir ihtiyacına cevap verir nitelikte olduğunu belirtti.

ATO Ulaştırma Komisyonu Başkanı Ünsal Akkuş da ziyarette yaptığı konuşmada, Şaşmaz’daki yaşanan tablonun taşımacılıkta 2023 hedefleri olan bir ülke Başkentine yakışmadığını söyledi. ATO ulaştırma komisyonu olarak Ankara Yurtiçi Nakliye Lojistik Merkezi’ni ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Akkuş, Başkent’in taşımacılıktaki öneminin her geçen yıl daha artacağını kaydetti.

Ankara Yurtiçi Nakliye Lojistik Merkezi ziyaretine ATO Başkan Vekili Şanal’la birlikte ATO Ulaştırma Komisyonu Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Nail Çimen ile 55. Komite Başkanı Murat Güneş katıldı. Ziyarette Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz de hazır bulundu.