Gösterdiği kahramanlıkla 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının seyrini değiştiren Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.

Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir ve Niğde Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret ederek o geceyi anlattılar. Hasan Hüseyin Halisdemir’in 7 çocuğundan biri olan Soner Halisdemir, darbeye karşı direnişin simge ismi abisi Şehit Ömer Halisdemir’in o gece yaşadıklarına değinerek, "O gece ağabeyim olağanüstü bir durum ve hareketlenme olduğunu fark ediyor. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa o gece koruma Astsubayı olan abimi arıyor. Darbeci Semih Terzi’nin oraya geleceğini söyledikten sonra vur emri veriyor. Karargah ve nizamiyeyi sarmışlar zaten darbeciler, ağabeyim orada sonuç alamayacağını ve hainler tarafından çevrelendiğini görüyor. Sonrasında da Semih Terzi’yi vuruyor, 5-6 darbeci hain de ağabeyime ateş ederek şehit ediyorlar. Ağabeyim darbeden birkaç gün önce Paris’ten gelmişti. Birlikte oturuyorduk dışarıda. Bana ’toprak kokusunu alıyor musun, bizim ülkemizdeki bu toprak kokusunu yurt dışındayken çok özlüyorum, oradaki vatandaşlarımız da özlüyor’ dedi" ifadelerinde bulundu.

Halisdemir, 15 Temmuz’un parti değil ülke meselesi olduğuna da dikkat çekerek Fransız bir kadının bu kalkışmadan sonra kendisine, "O gece Cumhurbaşkanınız kaçmadı, ölürsem de kalırsam da halkımlayım dedi, gerçekten çok iyi bir Cumhurbaşkanınız var" dediğini anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve asil duruşu sayesinde darbenin püskürtüldüğünü belirten Halisdemir, "Cumhurbaşkanımız tüm müslüman ümmetine sahip çıktı, o hainler de mahkemede çözülmeye ve birbirilerini satmaya başladılar. Duruşmaları yakından takip ediyorum" dedi.

Başkan Mustafa Ak ise "Abinle milllet olarak gururu duyuyoruz, o gece işgal ve iç savaş amaçlayan hainler amaçlarına ulaşamadılar, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" ifadelerinde bulundu. Bu toprakların dünyanın en kıymetli toprakları olduğuna çünkü bedelinin kanla ödendiğine değinen Ak, "Her santimetre karesinde emek var bu toprakların, o nedenle herkesin gözü burada. Türk-İslam dünyasının umudu olan ülkemizin güçlenmesinden korkanlar her yolu deniyor, bölge devletleriyle de aramızı bozmaya çalışıyorlar. Ama biz birlik ve beraberlikle kenetlendiğimiz sürece tüm oyunlar boşa çıkar. Darbe kalkışmasından sonra nöbetlerde bayrağını, vatanını, milletini seven her kesimden insanla bir araya geldik ve bunun bir ülke meselesi olduğunu anlattık. Onlar da siyasi duruşlarını bir yana bırakarak mevzu bahsin vatan olduğunu gördüler. Kürt, Türk, Çerkes, Laz herkes vatan etrafında birleşti" diye konuştu.

Ak, en kısa sürede Şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ve babası Hasan Hüseyin Halisdemir’i ziyaret edeceğini belirterek Soner Halisdemir’e "İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz; Keçiören’de Vatan Mücadelesi" kitabını hediye etti.