Yenimahalle Belediyesi, uyuşturucunun zararlarını anlatan “Sessiz Çığlık” adlı tiyatro oyununu Yenimahallelilerle buluşturdu.

Tülay Doğan’ın yazıp yönettiği tiyatro oyununu izleyenler, baskı altında yetiştirilen iki gencin uyuşturucuya alışma ve kurtulma evresini izledi. Uyuşturucuya alışma sürecinde ailenin ve arkadaş çevresinin ne kadar etkili olduğuna değinen oyun, seyirciden büyük beğeni aldı. Seyirciler tarafından ayakta alkışlanan oyunculara çiçek takdim eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bugün herkesin ibret alması gereken bir oyun izledik” dedi.

Uyuşturucunun sadece Türkiye’de değil dünyada da gündemden düşmediğine vurgu yapan Yaşar, “Ne yazık ki uyuşturucu gençlerimizin belası oldu. Bu illet gençlerimizin hem hayatlarını karartıyor, hem canlarından ediyor. Bu maddeden kurtulmak için ne yapılması gerektiğini bize anlatan bu tiyatro oyunu, bizlere gösteriyor ki baskıyla, ilgisizlikle bir yere varılmaz. Baskıyla yönetilen bir toplum nasıl ki refaha ulaşamaz ise baskıyla çocuklarına ahlak dersi vermeye,onları yönetmeye çalışan aileler de çocuklarını iyi bir geleceğe ulaştıramaz. Çocuğuyla ilgilenmeyen anne baba çocuğunu kötü sona hazırlar. Maalesef böyle çocuklar bataklığın içine giriyor. Bu yüzden aileler çocuklarına sevgi vererek ilgilenmelidirler” diye konuştu.