Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (SODER) 11’nci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı.

Batıkent’te gerçekleşen kutlamaya Yaşar’ın yanı sıra, Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri, muhtarlar, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri katıldı.

“SODER SOSYAL DEMOKRASİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR”

Dernekleri hakkında bilgi veren SODER Batıkent Başkanı Mine Marullalıoğlu, “20 Ekim 2003 senesinde kurulan derneğimizi büyük bir mücadele ile yürütüyoruz. Güzel işlere imza attık. Bu yolda bize destek olan Başkan Yaşar’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Batıkent SODER’in kuruluş yıldönümünde, etkinliğe katılanlarla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yaşar, “Sosyal demokrat bir iktidarla insanlığın, özgürlüğün, hukukun üstünlüğüne ve emeğe saygıya inanç daha da artar. SODER de sosyal demokrasinin bir ürünüdür” diye konuştu.

“ÜLKESİNİ SEVEN HERKESİN ORTAK BİR GAYESİ VAR”

Demokrasinin sorunların konuşularak çözüldüğü bir yönetim şekli olduğuna vurgu yapan Yaşar, “Herkesin eşit ve huzurlu bir biçimde yaşadığı bir Türkiye görmek, sosyal demokrasiye gönül veren ve ülkesini sevenlerin ortak gayesidir. Biz var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes, eşit yurttaş olarak, kardeşçe yaşayacaktır. Birlik oldukça bu ülkeyi böldürmeyeceğiz” diye konuştu.