Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (S.O.S) Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, bazı bürokratlar ve ilçe belediye başkan eşleri ile birlikte Beypazarı’nda engellilerle buluştu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Çakıroğlu’nun karşıladığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Beypazarı Halkevi’nde düzenlenen Dünya Engelliler Günü programına katıldı. Nevin Gökçek, programda Beypazarı’nda yaşayan engellilerin hizmetine sunulmak üzere engelliler için özel tasarlanmış asansörlü bir minibüsü düzenlenen protokolle Beypazarı Belediyesi’ne teslim etti. Programda konuşan Gökçek, "Daha önceden Beypazarı Belediyesi Engelsiz Atölye’de eğitim gören engellilerimizi ziyaret ettiğimde bir yere gitmek istediklerinde çok sıkıntı çektiklerini belirterek benden bir araç istemişlerdi. Şimdi bu sözümü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamlı günde onlara hizmet verecek asansörlü bir minibüsü Beypazarı Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Bu araç onları hastaneye, eve işe istedikleri zaman götürüp getirecek. Belediyemizin Büyükşehir’e bağlanmasıyla engelli merkezlerinin imkanlarından artık sizlerde yararlanacaksınız. Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı olarak iki tane minibüs almıştık, bunlardan birini hediye etmeye geldik" dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise, " Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın bugün bize verdiği destek çok önemli, çok güzel. Engellilerimizin sorunlarını biliyor ve onlara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Önemli olan bu çocuklarımızın gönüllerine girebilmek, önemli olan onların rahat yaşamalarını sağlayabilmek, bir nebze de olsa mutlu edebilmektir. Engelli vatandaşlarımız ve şahsım adına Sayın Nevin Gökçek’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Programda Beypazarı Belediyesi Engelsiz Atölye öğrencileri ’İçinde Kalmasın’ adlı tiyatro oyunlarını sergilerken, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin öğrencileri de çeşitli gösteriler sundular. Törende ayrıca ikisi de engelli annesi olan ve fedakarlıklarından dolayı yılın annesi seçilen Huriye Cantürk ve Birsen Coşar’a SOS Vakfı tarafından plaket ve hediyeler verildi.

Nevin Gökçek asansörlü minibüsün yanı sıra, engelli Mehmet Aydoğdu’ya akülü araç hediye ederken, iki aracın da kısa süre içerisinde teslim edileceği belirtildi. Gökçek, akşam ise Beypazarı’nda yardıma muhtaç beş ailenin evine konuk oldu.