Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Tüketici Hakları Derneği Yönetimini ve üyelerini makamında ağırladı.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, derneğin başlatmak istediği projelerden bahsederken, Yaşar’ın desteğini ve fikirlerini almanın dernek çalışmalarına ışık tutacağını belirtti. Tüketicileri, hakları ve tükettikleri gıda maddeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yapmak istediklerini dile getiren dernek üyeleri, belediyenin de desteğiyle ilçe halkına bu konularda eğitim vermek istediklerini söyledi.

Bu eğitimlerin yanı sıra üreticilerin ve köylünün, ekolojik tarım ürünleri, yerli tohumların önemi ve üretimi hakkında teşvik edilmesi gerektiğini belirten Turhan Çakar, gıda ürünlerinin incelenmesi için bir laboratuar ve Tüketim Kooperatifi kurmayı planladıklarını ifade etti.

“DOĞRU ÜRETİM, DOĞRU TÜKETİM”

Haklarını bilmeden tüketim yapan insanların yanı sıra tüketicilerin haklarını görmezden gelerek satış yapan üreticilerin de eğitilmesi gerektiğini belirten Yaşar, “Halkımız doğru üretime ve doğru tüketime yönlendirilmeli. Üretim ve tüketim birbirleriyle doğru orantılıdır. Üretim ne kadar doğru olursa tüketimde o kadar doğru olur” dedi. Yerli tohumlar ve üretimi konusunda dernek üyeleriyle aynı fikirde olan Yaşar, son yıllarda tarım ve hayvancılık alanlarında gerileme yaşandığını dile getirdi.

Tüketici Hakları Derneği’ne yasal boyutlar çerçevesinde ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Yaşar, “Halkın bilinçlendirilmesi bizim görevimiz. Bu konuda derneğinize desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.