Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onursal Başkanı Türkan Saylan, 8. ölüm yıldönümünde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Törene ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Başına olmadık işler gelse de hiçbir zaman korkmayan Saylan, her zaman karanlığın üzerine yürüdü. O kararlılıkla yürüdükçe, karanlıklar aydınlandı” dedi.

Hayata 2009 yılında veda eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Türkan Saylan, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkan Saylan’ın hayatı ve mücadelesiyle herkese örnek olduğunu vurguladı. Saylan’ın ömrünü insanlara, özgürlüğe ve bilime adadığını belirten Başkan Taşdelen, “Başına olmadık işler gelse de hiçbir zaman korkmayan Saylan, her zaman karanlığın üzerine yürüdü. O kararlılıkla yürüdükçe, karanlıklar aydınlandı” dedi.

Hayatı boyunca köy çocuklarının aydın bireyler olarak yetişmesi için, demokrasi, adalet ve eşitlik için savaşan Türkan Saylan’ın izinden gittiklerini vurgulayan Taşdelen, “Sosyal hukuk devleti isteyen bizler, Cumhuriyete sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Karanlıklarla, cehalete karşı ÇYDD gibi derneklerle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl’ın da, hocalarını büyük bir minnetle andıklarını ve onun açtığı yolda ilerlemeye devam edeceklerini belirttiği törende; ÇYDD’den burs alarak öğrenimlerini tamamlayanların, derneğin ve Türkan Saylan’ın hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlatması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Tören, Farkındalık Korosu’nun müzik ve şiir dinletisiyle sona erdi.