Ankara’daki yatırım imkanlarını araştırmak üzere Çin’in Sincan Uygur bölgesinden Ankara’ya gelen heyet İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İl Müdürü Muhsin Temel’den Ankara’daki tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler alan yatırımcılar Kazan ve Çubuk ilçelerinde de çeşitli temas ve incelemelerde bulundular. Ankara’da özellikle organik sera yatırımı, hayvancılık, çiçekçilik ve enerji konularında yatırım imkanlarını araştırmak üzere Ankara’da bulunduklarını belirten konuk heyet Başkanı Abdurrahim Latif, aynı zamanda Türkiye’yi kardeş ve dost olarak gördükleri için yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Soydaş heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara’nın tarım açısından Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Ankara hem bölge olarak, hem toprak verimliliği olarak hem de işgücü ve teknik açıdan yatırım için doğru bir bölgedir. Burada önemli olan yatırımın boyutundan ziyade doğru yatırımın doğru yerde yapılmasıdır” dedi.

Ankara’nın sebzecilik, meyvecilik ve seracılık açısından uygun iklim ve toprak yapısına sahip olduğunun altını çizen İl Müdürü Temel, Çubuk, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Akyurt, Kalecik, Gölbaşı, Polatlı, Şereflikoçhisar ve Evren bölgelerinin tarımsal üretim açısından ülkemize model olacak bir dokuya sahip olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Son dönemde Ankara’da özellikle seracılık gündemde olan bir konudur. Ankara’ya bu yönde yapılacak yatırımların müteşebbislerin yüzünü güldüreceğine inanıyorum. Bu konuda gerek Bakanlık olarak gerek Kalkınma Ajansı olarak gerekse diğer yatırımcı kuruluşlar olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu tür yatırımlar aynı zamanda ülkelerin ve ulusların birbirleriyle kaynaşmasına da vesile olacaktır.”

Samimi bir havada geçen görüşme sonunda İl Müdürü Muhsin Temel, konuk heyete ziyaret anısına hediyeler verdi.