Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TMMOB Mimarlar Odası tarafından Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi Av. Rahmi Mağat Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bilirkişilik ve Adalet” ana temalı 4. Bilirkişilik Sempozyumu’na katıldı.

Adaletin sağlanmasında önemli katkıları bulunan bilirkişilerin ve bilirkişiliğin sorunlarını tartışmak amacıyla düzenlenen sempozyumun 3’üncü oturumunda Kamu uygulamalarında bilirkişilik konusu masaya yatırıldı. Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Akın’ın başkanlığını yaptığı oturumda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Karayolları Genel Müdürlüğü Taşınmazlar Dairesi Başkanı Mustafa Görgün ve DSİ Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Mustafa Karataş kamulaştırmalarda bilirkişiliği değerlendirdi.

KAMU HAKKINI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, 2 gün süren ve 6 oturum halinde değerlendirmelerin yapıldığı sempozyumda konuşan Başkan Yaşar, “Ben ülkemi çok seviyorum. Bu ülkede de yaşamak zorundayız. Öyleyse kamunun hakkını da bireylerin hakkını da eşit şekilde korumalıyız” dedi. Kamulaştırma yapılırken yaşananları ve bilirkişi raporlarında çekilen sıkıntıları anlatan Başkan Yaşar, “Bugün bütün belediyeler kamulaştırma yaparken çok ciddi sorunlar yaşıyor. Adalette geç tecelli ediyor. 15 yılı bulan dava süreleri nedeniyle, 3 - 5 dönem önceki belediye başkanlarının yaptığı kamulaştırmaların faturaları bile bizlere çıkıyor. Kamunun hakkını korumak hepimizin görevi. Fiili el atmalarda vatandaşların mallarının değerlendirmesinin tam olarak uygulanmasından yanayım ancak, hukuki el atmalarda değerlerin mahkeme günleri baz alınarak tespit edilmesi gerekiyor” diye konuştu.