Keçiören’de spora ve sporcuya verdiği destekle öne çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yıpranan ve sağlıklı hizmet veremeyen Fatih Stadı’nı yenileyerek sporcuların hizmetine sundu.

Stadın futbol oynamayı zorlaştıran eskimiş ve yıpranmış zeminin yerine sentetik çim döşenerek daha kullanışlı hale getirildi. Yıpranan kale direkleri ve yırtık fileler kaldırılarak nizami kale direkleri yerleştirildi ve antrenman yapmak isteyenler için dört adet minyatür kale direği ve filesi konuldu. Yine yürüyüş yolunun çimi de sentetik çimle yenilenerek, daha rahat ve keyifli bir yürüyüş yolu haline getirildi. Futbol oynanan alanın etrafı 3 metre boyunda kafes telle çevrilip, yürüme yolundan ayrıldı. Böylece yürüyüş yapanlarla futbol oynayanların birbirlerini rahatsız etmeden sporunu yapabilmelerine imkan tanındı.

Stadın daha güzel aydınlatılması için dört adet aydınlatma direği bakımdan geçirildi. Kırık ve eksik olan stadyum koltukları baştan sona yenilenerek izleyicilerin daha rahat etmesi sağlandı. Protokol alanı zemini karo ile yenilenirken, alanın alüminyum korkuluklarına cam çerçeve yerleştirilerek daha estetik hale getirildi. Fatih Stadı’nın manuel sistemde olan giriş kapısı da sinyallizasyonlu modern kapı sistemine dönüştürüldü.

Eskiyen ve sporcuların ihtiyacını karşılamaktan uzaklaşan Fatih Stadı’nı baştan aşağı yenilediklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Spor yapmak insanın hem sağlığını korur hem de ruhunu dinlendirir. Spor ile gençlerimizi sokağın kötü etkilerinden kurtarmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin yanısıra spor yapan vatandaşlarımızın sayısının da artmasını istiyoruz. Çünkü sağlıklı toplumlar spor yapan sağlıklı bireylerden oluşur. Keçiören Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.