Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi içerisinde hizmete sunulan sosyal alanların yanı sıra dernekler de yerlerini almaya başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Tüketici Hakları Derneği’nin (THD) Yenimahalle şubelerini düzenlenen törenle açtı.

Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nde bulunan derneklere elinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğunu belirten Başkan Yaşar, ilk olarak ADD’nin Yenimahalle Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yaşar, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu ülkede, cumhuriyetin değerlerine yakışır sivil toplum örgütlerini açmaktan gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal’in fikirlerini, ülkenin ışığı ve aydınlık yolu olarak gören ve bu fikirleri milletimize anlatmak için çaba gösteren Atatürkçü Düşünce Dernekleri her yerde olmalıdır” dedi.

Ardından Tüketici Hakları Derneği Yenimahalle Şubesi’ni açan Yaşar, “THD, tüketicinin korunması konusunda önemli çalışmalar yapan bir dernektir. Bu kapsamda dünyada kabul görmüş tüketici haklarının ülkemizde uygulanması, yaygınlaştırılması için çaba gösteren ve tüketiciyi koruyarak, tüketicinin temel gereksinimlerini ön planda tutan, üretim ve tüketim sisteminin oluşmasına katkıda bulunan bir derneği daha açtık. Tüketicinin hakkı her zaman korunmalıdır” diye konuştu.