Yenimahalle Belediyesi, soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte kış hazırlıklarını hızlandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki parkları yazın olduğu gibi kış mevsiminde de güzelleştirmek için hummalı bir çalışma başlattı.

Yakacık Mesire Alanı içerisindeki serada üretilen ve kar altında muhteşem bir manzara sunan binlerce süs lahanası ve menekşe toprakla buluştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait serada incelemelerde bulundu.

Belediye ekipleri tarafından ekim ayından bugüne kadar parklara 38 bin 416 süs lahanası ve menekşe dikimi gerçekleşti. Bu sayının toplamda 70 bin süs lahanası, 120 bin menekşeye yükselmesi hedefleniyor. Bunların yanı sıra 5 bin 60 çalı ve fidan da dikilerek Yenimahalle yeşile boyandı.

Kış hazırlıkları çerçevesinde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nin önündeki yeşil alanlarda da bir dizi çalışma yapıldı. Alana 10 bin süs lahanası ile yapılan ay-yıldız figürü Nazım Hikmet’e ayrı bir güzellik kattı. Parkların yanı sıra okul, cami, kamu kurumları bahçelerine de çiçek dikimi yaparak Yenimahalle’yi güzelleştiren ekipler, çim biçme ve budama çalışmaları ile de ilçeyi estetik bir görüntüye kavuşturuyor. Çalışmalar tamamlandığında yazın renk cümbüşünün yaşandığı parklar, kışın dikilen süs lahanaları ve menekşelerle sade bir güzelliğe kavuşacak.