Yenimahallelileri kaynaştırmak, ilçeyi korumak ve güzelleştirmek için çalışan Yenimahalle Dostları Derneği (YEN-DER), 2’nci kuruluş yıldönümünü ve Yenimahalle Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilen yeni şube açılışını kutladı.

Yenimahalle Belediyesi Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nde düzenlenen kokteylle görkemli bir açılışa imza atan Yen-Der’in kutlamasına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yen-Der Başkanı Taner Başacar, dernek hakkında bilgiler vererek, “Derneğimiz önemli bir sivil toplum örgütüdür ve hiçbir resmi ve siyasi kuruma bağlı değildir. Gönüllük esasına uygun olarak kurulmuştur. Gönüllülük, bağımsız olma, kar amacı gütmeme, idealist olma derneğimizin temel ilkesidir. Amacımız, cumhuriyetin ilçelerinden olan Yenimahalle’ye hizmet etmek. Bize bu yolda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YAŞAR VE DÜNDAR’A PLAKET

Yen-Der’in kuruluş yıldönümünü kutlayan ve yeni yerinin hayırlı olmasını dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise, “52 yıldır Yenimahalle’deyim. Yenimahalle’ye olan sevdam çok büyük, bundan dolayı da belediye başkanlığını kabul ettim. En güzel günlerim, doğduğum değil doyduğum toprak olan Yenimahalle’de geçti. Amacımız ilçemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerini uygulayarak, kardeşçe yaşamayı aşılamak ve ilçeyi daha da geliştirip, güzelleştirmektir. Yen-Der de bunun için çaba sarf eden bir dernektir. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yenimahalle Kaymakamı Dündar da, Yenimahalle Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilen binaya değinerek, “Bu yer aslında size verilmiş bir ödüldür. Güzel ve nezih yerleri derneklere veren Başkan Yaşar’a teşekkür ediyorum. Yen-Der de heyecanlı, sevecen ve motivasyonu çok yüksek bir kuruluş, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Kutlamada Yenimahalle’ye olan katkılarından ve desteklerinden dolayı Yaşar ve Dündar’a plaket de takdim eden üyeler, hep birlikte pasta kesti.