Yenimahalle Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla “Camdan Fısıltılar” adlı tiyatro oyununu Yenimahalle halkıyla buluşturdu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunda, kadına şiddete dikkat çekildi. Metin Bilgin’in yazıp yönettiği “Camdan Fısıltılar” tiyatro severler tarafından beğeniyle izlendi. Oyunda köylerden şehirlere, çalışanlardan ev hanımlarına kadar her kesiminden şiddete maruz kalan kadınların yaşadıkları eleştirel bir dille anlatıldı. Kadınların maruz kaldığı fiziksel, ekonomik, psikolojik, duygusal şiddete dikkat çeken oyunda seyircilere, “Erkeğin gözünde kadının yeri nedir?” sorusu yöneltildi. Kadınlara mahalle baskısı uygulandığı gün yüzüne çıkarken son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığına ve bu şiddetlerin birçoğunun maalesef ölümle sonuçlandığına vurgu yapılan oyunda "Kadına şiddete hayır” mesajı verildi.

Oyun sonunda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın kadına yönelik şiddet konusundaki hassasiyetinin farkında olduklarını belirten oyuncular, “Böyle bir günde bizim sizlerle buluşmamızı sağlayan başkanımıza teşekkürü bir borç biliriz” dediler.